Prvotřídní delikatesy ze Španělska
 

Přivítejte nový rok kvalitními pokrmy ze slunného Španělska

Chystáte se na příchod nového kalendářního roku a rádi byste návštěvě, s níž budete odpočítávat poslední minuty toho starého, připravila neodolatelné pohoštění?

Ze španělské gastronomie

Připravte večírek ve víru španělské gastronomie. Potřebovat k tomu sice budete gastro balení zelenina, avšak úspěch máte předem zaručen. Nepřehlédněte ani aktuální nabídku gastro balení ovoce. Španělská kuchyně nabízí velmi pestrou gastronomii. Vděčí za to rozdílným kulturám, národnostem, tradicím, náboženství i dalším společenským aspektům, které se ve Španělsku prolínají. Všechny tyto aspekty společně s bohatou historií ovlivnily nynější gastronomii Španělska. Pozornější možná zpozorovali, že španělská kuchyně těží z vlivů staré fénické, římské, arabské i křesťanské tradice. Španělská kuchyně po právu náleží k nejhodnotnějším kuchyním na celém světě. Příprava jídel z nejčerstvějších potravin se stala již standardem. V našich končinách však můžete použít také produkty odtud www.bassta.cz/produkty/. Zatímco v horách si můžete pochutnat například na iberské šunce, v přímořských oblastech zase na rozmanitě upravené tresce či hejkovi. Na španělském jídelním stole nesmí chybět ovoce a zelenina. Teplé sluneční paprsky přispívají ke šťavnaté chuti rajčat, paprik, tropického ovoce i salátů. To potvrzuje také studená polévka zvaná gaspacho. Jejím základem jsou vždy rajčata. K její přípravě budete potřebovat rovněž česnek, cibuli, papriky, okurky a další kuchyni. Polévka se dochucuje olivovým olejem a citronem. Ve španělské kuchyni nechybí ani obiloviny a luštěniny.

Na čem si pochutnat ze španělské kuchyně?

Kromě studené rajčatové polévky gaspacho náleží k typickým španělským pokrmům také paella, tortilla a calderada de pescado. Název posledního jmenovaného pokrmu lze přeložit jako kotlík ryb. Tento velmi lahodný pokrm pochází z Galicie. Pokud se ptáte, proč právě odtud, pak odpověď je velmi snadná. Právě tato oblast se totiž může chlubit dlouhou tradicí rybolovu. Pokrm se tradičně připravuje z čerstvých ryb, brambor, zeleniny, česneku, šafránu a vavřínu. Mnohé ze španělských pokrmů si můžete připravit také z pohodlí Vašeho domova. Vděčit za to můžeme společnosti Bassta.

Diskuze k článku

Téma Počet odpovědí Uživatel Datum vložení
číst vše Nový příspěvek

30. 12. 2019