Prvotřídní delikatesy ze Španělska
 

Paella k silvestrovské oslavě

Přemýšlíte, jakým pochoutkami pohostit Vaše hosty při silvestrovské hostině? Pokud nechcete sázet pouze na osvědčené klasiky, jako jsou jednohubky, obložené talíře či podobně, pak se můžete nechat inspirovat španělskými specialitami, které najdete na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz. mezi nejznámější španělské lahůdky patří bez pochyby paella, která by v případě, že se rozhodnete Vaším hostům nabídnout španělskou kuchyni, neměla chybět ani na Vašem jídelním stole. Paella představuje jeden z nejtypičtějších prvků valencijské kuchyně, který ovšem bývá velmi často chybně považován za národní pokrm Španělů.

Paella bývá připravována z rýže, a proto bývá velmi často připodobňována ke kari či rizotu. Na rozdíl od rizota se však do paelly přidávají plody moře, zelenina i koření. Pro paellu nejsou typické pouze některé jmenované ingredience, ale také pánev, na které je připravována. Jedná se o rovnou pánev s uchy zvané paellera. Od této pánve je pravděpodobně odvozen také název celého pokrmu. Paella na valenciánský způsob je nejčastěji připravována ze zeleniny, kuřecího, králičího či kachního masa, hlemýžďů, fazolí a koření. Velmi oblíbená je také statkářská paella, která pochází z Andalucíe.

K přípravě statkářské paelly budete potřebovat olivový olej, čerstvá rajčata, cibuli, papriky, sůl, bílý mletý pepř i rýži na paellu. K hladkému průběhu paelly Vám mohou pomoci fotografie, které pro Vás připravili kuchaři Španělských receptů. Jen stěží si lze představit silvestrovskou oslavu bez alkoholu, proto Španělské recepty doporučují bílé víno Vega Libre Blanco, ročník 2012.

Diskuze k článku

Téma Počet odpovědí Uživatel Datum vložení
číst vše Nový příspěvek

19. 12. 2014