Prvotřídní delikatesy ze Španělska
 

Lahodná statkářská paella

Vrátili jste se z dovolené ve Španělsku, kde jste si zamilovali paellu a rádi si ji připravili také doma? S přípravou receptu Vám mohou pomoci španělské recepty na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz. Těžko byste hledali typičtější jídlo pro Španělsko, než je paella. Nejslavnější španělské jídlo se připravuje z rýže, kterou do Španělska přinesli Arabové.

Kořeny paelly spadají do španělského kraje Valencie. Turisté, kteří Španělsko navštíví a paellu zde ochutnají, ji mylně považují za španělské národní jídlo. Svůj název tento pokrm získal podle pánve se dvěma držadly, na které se tento pokrm připravuje. Připravit si můžete typickou valencijskou paellu, ale i jiné typy paelly. Na webových stránkách španělských receptů naleznete recept na statkářskou paellu, která je typická pro španělský region Andalucía.

Tu můžete připravit tak, že na pánvi jemně osmahnete doposud nevařenou rýži s částí olivového oleje. Do pánve poté přilijete dvakrát větší množství rýže než vody. Celý pokrm dále osolíte a opepříte, přidáte speciální směs připravenou z papriky, najemno nasekané cibule, oloupaných rajčat a paprik. Po dovaření necháte jídlo odstát na pět minut. Jídlo můžete stejně, jako to dělají Španělé podávat přímo z pánve, ve které jste jídlo přichystali.

Doba přípravy statkářské paelly je přibližně třičtvrtě hodiny. Autoři španělských receptů doporučují ke konzumaci statkářské paelly španělské víno Vega Libre Blanco. Velmi lahodně chutná také paella s mořskými plody. Váš nedělní oběd můžete doplnit o dezert, kterým se mohou stát mandlové kuličky. 

Diskuze k článku

Téma Počet odpovědí Uživatel Datum vložení
číst vše Nový příspěvek

23. 07. 2015