Prvotřídní delikatesy ze Španělska
 

Paella k nedělnímu obědu

Trávíte rádi svůj volný čas při vaření nejrůznějších pochoutek a rádi se necháváte inspirovat také zahraniční kuchyní? V tom případě Vám nyní přinášíme jedinečnou inspiraci na nedělní oběd ze španělské gastronomie. Snad každý, kdo měl již tu čest navštívit přímořský stát Španělsko, neodolal, aby neochutnal paellu. V mnoha kuchařkách se dozvíte, že paella je velmi lehkým, svěžím a lahodným pokrmem. Není také divu, vždyť paella představuje pokrm vyhotovený z rýže, zeleniny, mořských plodů a koření. Může být doplněna také kuřecím, králičím či kachním masem.

O tom, že se jedná o skutečnou pochoutku, svědčí také její zařazení na listinu nehmotného kulturního dědictví světové organizace UNESCO. Původně pochází tato lahůdka ze španělské provincie Valencie, ale dnes ji můžete ochutnat po celém Španělsku. Své pojmenování získala na základě pánve, na které bývá připravována. Jedná se o pánev se dvěma držadly. Recept je velmi jednoduchý a nenáročný na čas, neboť například statkářskou paellu z Andalucíe budete mít připravenou do necelé hodiny. Podrobný postup na přípravu paelly ale i dalších španělských pochoutek najdete na této webové adrese: http://www.spanelskerecepty.cz/.

Recepty si na této webové stránce můžete vybírat hned podle několika parametrů. Zvolit si můžete recepty na základě typického španělského regionu, žánru či druhu pokrmu. U každého španělského receptu naleznete také informace o kalorických hodnotách či době přípravy. Nejen Francie, ale také Španělé si potrpí na dobrá jídla, a proto u žádného kvalitního receptu nesmí chybět doporučený nápoj. Dopřejte si neodolatelnou chuť španělské gastronomie a inspirujte se některým z receptů na výše zmíněné webové adrese.

Diskuze k článku

Téma Počet odpovědí Uživatel Datum vložení
Pealla pouze španělská?: O španělské... 0 Karolína H. 26. 02. 2014
číst vše Nový příspěvek

16. 01. 2014