Prvotřídní delikatesy ze Španělska
 

Kvalitní pochutiny z oliv

Chystáte pohoštění na silvestrovskou párty a přemýšlíte, co by nemělo scházet na slavnostním stole? Sáhnout můžete po osvědčených pochutinách, nebo se zlákat některou ze zahraničních gastronomií. Nejlepším řešením v případě silvestrovské párty či narozeninové oslavy je vytvoření tzv. švédského stole s různorodou nabídkou pokrmů.

Co nabídnout hostům na Silvestra?

Ze zahraniční gastronomie se můžete nechat inspirovat například Španělskem. Jednou z nejoblíbenějších silvestrovských pochoutek v tamějším kraji je tapas. Velmi populární jsou například krevetové nebo sépijové tapas. Španělské tapas jsou něco jako české jednohubky. Jsou oblíbené po celém Španělsku a mohou se konzumovat, jak za tepla, tak za studena. Silvestrovským zpestřením na Vašem švédském stole se může stát olivová pomazánka s česnekem. Stejně jako v českých zemích tak také ve Španělsku jsou v oblibě španělské uzeniny. Připít si o půlnoci můžete vynikajícím španělským sektem Cava.

Delikatesní olivová pomazánka

K přípravě olivové pomazánky budete potřebovat zelené olivy www.bassta.cz/olivy/, pomazánkové máslo, stroužky utřeného česneku, dijonskou hořčici, majonézu, olivový olej, špetku oregana, pepř, sůl a pažitku. Gastro balení oliv scedíme a dáme do mixéru. Do mísy přidáme máslo, hořčici, majonézu a olej. Rozmixujeme do hladka a do rozmixované pomazánky přimícháme vidličkou česnek, koření a pažitku. Pomazánku dochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku můžeme namazat na opečený toast, rohlíky nebo i klidně na zmíněný tapas. Olivy tvoří jednu ze základních potravin středomořské kuchyně. Současně se řadí mezi nejzdravější pochutin na celém světě. Olivy mají blahodárné účinky na lidské zdraví i štíhlou línii. Olivovou pomazánku potěšíte tedy i toho, kdo se snaží i přes vánoční svátky a silvestrovské veselí držet štíhlou línii. Chybu rozhodně neuděláte ani v případě, že olivy nasypete do misky a nabídnete jen tak volně k snědku.

Diskuze k článku

Téma Počet odpovědí Uživatel Datum vložení
číst vše Nový příspěvek

08. 12. 2022