Prvotřídní delikatesy ze Španělska
 

Stále čerstvé ovoce

Ovoce a zelenina patří k základním složkám stravy. Pro fungování organismu je nezbytný vyvážený poměr živin, minerálů a vitamínů v jídelníčku. I u ovoce a zeleniny, stejně jako u dalších složek potravy platí, že nic se nemá přehánět. Pro správné fungování organismu mají ovoce a zelenina největší význam v nezpracované podobě. Ale ne vždy je nabídka na trhu dostatečná a během celého roku není možné sehnat čerstvé a kvalitní všechny druhy ovoce a zeleniny. Jak si v takovém případě pomoct a sehnat kvalitní, plnohodnotnou náhradu?

Konzervované ovoce a zelenina

Tím nejznámějším způsobem, jak prodloužit trvanlivost ovoce a zeleniny je jejich konzervace. Tento proces zabraňuje vzniku hnilobných procesů, vysychání potravin a napadení ovoce a zeleniny nežádoucími mikroorganismy. Největší výhodou konzervace je zachování většiny důležitých látek a delší doba trvanlivosti. Konzervované ovoce můžete mít doma v zásobě mnohem delší dobu než čerstvé. Navíc si můžete vybrat dodavatele ovocných konzerv. Pokud si chcete být jisti, že vámi vybrané ovoce bude kvalitní, pak si vybírejte takové konzervy, kde je ovoce zpracováno přímo v místě sběru. Budete tak mít naprostou jistotu, že se ovoce neznehodnotilo při převozu. Vyhněte se konzervám, které vám slibují čerstvé ovoce ze země jejich původu, ale při detailním čtení se dozvíte, že k balení došlo někde zcela jinde.

Exotické ovoce na vašem stole během celého roku

V konzervách seženete většinu běžných druhů ovoce, u kterých je proces konzervace vhodný k jejich uchovávání. Populární jsou zejména konzervy s exotickým ovocem, které bývá někdy hůře sehnatelné. Oblíbený je především ananas v konzervě www.bassta.cz/ananas/. Tento ananas v mírně sladkém nálevu najde využití jak ve studené, tak také v teplé kuchyni a můžete si vybrat hned z několika velikostí balení. Pro snadnější použití se jedná o ananas krájený na kousky.

Diskuze k článku

Diskuze zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Nový komentář

24. 08. 2021